– 50 gr roomboter
– 50 gr margarine
– 80 gr fijne tafelsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eieren
– 250 gr bloem
– 2 eetlepels koekkruiden
– zout
– 2½ dl KARNEMELK
– 25 gr boter
– poedersuiker
– extra nodig: (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels
Bereiding
50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren. Eieren er een voor een doorheen kloppen. Bloem, koekkruiden en zout zeven. Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat. Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen. Wafels invetten, aan een kant met beslag vullen en dichtdoen. Wafels in elektrisch wafelijzer 4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant 3 minuten Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien. Warm serveren. Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster.
EET SMAKELIJK!