Slootwater is een kruidige winterse likeur die is geïnspireerd op de gure winters van vroeger. Kooplieden voeren per schouw over de Karnemelksloot om hun waren naar Gouda te brengen. Om na de levering van de goederen warm te worden, namen zij een watertje (borreltje). Met die kleumende kooplieden in gedachten is Slootwater ontstaan, een echt winters zelfmaak-likeurtje uit Gouda. Proost!

Bestelformulier Slootwater

De fles kost €10,- inclusief rietsuiker, kruiden en specerijen. De drank, zoals bijvoorbeeld jonge jenever, wodka of witte rum, is niet inbegrepen. Via het onderstaand formulier kunt u uw bestelling plaatsen. Zodra de flessen klaar zijn voor levering, krijgt u een bericht om deze te betalen en af te halen.

  Volledige naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Aantal flessen (verplicht)

  Vragen en opmerkingen

  Zelf likeur maken

  Om de likeur te kunnen drinken moet je er nog wel iets voor doen en een beetje geduld bewaren. De rietsuiker, de kruiden en de specerijen zitten er al in. Neem de volgende stappen.

  1. Vul de fles met bijvoorbeeld jonge jenever, wodka of witte rum. Het beste is sterke drank dat van zichzelf weinig smaak heeft zodat de kruiden en specerijen in de Slootwater fles goed tot hun recht komen. Er kan 600 ml drank worden toegevoegd.
  2. Wacht ongeveer 6 weken en schud de fles regelmatig. In deze periode zullen de smaken zich ontwikkelen. Je mag uiteraard tussendoor wel even proeven.
  3. Giet de hele inhoud door een filter in een kom of maatbeker. In een maatbeker kun je bijvoorbeeld een koffiefilter met wasknijpers vastmaken en de inhoud er in etappes in gieten. Het kost even tijd voordat het helemaal is doorgelopen. Je zou het ook door een fijne zeef kunnen gieten. Spoel de fles om zodat er geen resten van kruiden en specerijen achterblijven. Giet de gefilterde/gezeefde likeur terug in de lege fles.
  4. Geniet van je zelfgemaakte likeur, proost!

  Decembermaand special

  Dit product is wat wij noemen een decembermaand special. Het is leuk om te kopen maar ook om te krijgen. Dus leg het cadeautje in de schoen of onder de boom. Trouwens, wie er vroeg bij is en de fles direct vult, kan met Kerst genieten van deze winterse likeur. Proost! Deze special wordt geproduceerd in een beperkte oplage.

  Bovenal doe je ook iets extra’s voor die mooie straat; de Karnemelksloot. De gehele opbrengst komt ten goede aan allerlei evenementen en activiteiten in de straat die bewoners gedurende het komende jaar organiseren. Daarmee brengen we intensievere onderlinge verbinding tot stand en maken we de straat steeds mooier voor de bewoners en voor alle voorbijgangers. Alvast bedankt.

  Voor vragen over dit product stuur ons een email naar info@karnemelksloot.nl