De drijvende kerstbomen in de maand december zijn een traditie geworden. Het gehele project wordt door de bewoners uitgevoerd. Voor niets gaat alleen de zon op en zo kost dit project ook veel geld. Naast enkele sponsors is er nu een andere manier bedacht om de toekomst van deze traditie te waarborgen.

In samenwerking met de LEGO-winkel aan de Lange Tiendeweg in Gouda zijn vanaf nu heuse “Karnemelkslootkerstboompjes” te koop. Naar voorbeeld van de echte drijvende kerstbomen is er een ontwerp in LEGO. Dit boompje kost € 12,25 (december 25) en met de aanschaf hiervan steunt u dit bijzonder bureninitiatief. De oplage is beperkt. Het boompje wordt geleverd met rode ballen. Wilt u zilveren of gouden ballen, dan kunt u deze bij de LEGO-winkel zelf aanschaffen.

Update 21-december-2017: bestellen is niet meer mogelijk, alles is uitverkocht.

Bouwbeschrijving

De bouwbeschrijving is te vinden op deze plek. Succes en veel plezier met bouwen!
Let op: het grijze staafje (in de Top) is in werkelijkheid een zwarte en het doorzichtige rondje op de pallet bij de stam (ter voorkoming dat de takken zakken) is een grijze.

Dit is mijn boompje! We kregen en krijgen foto’s binnen van mensen die hun eigen Lego Karnemelkslootkerstboompje hebben gebouwd en eventueel opgeleukt. Zit die van jou er al tussen? Stuur hem via de Contact pagina op deze site. Hier kun je alle foto’s vinden.