Gouda – 14 december
Op zaterdag 12 december hebben de bewoners weer de handen uit de mouwen gestoken om de kerstbomen weer in de sloot te laten drijven. Het project werd dit jaar voor de vierde keer gerealiseerd. En nu konden we gebruik maken van de ruimte bij timmerbedrijf Schouten op nr. 167 en de parkeerplaatsen op dit stukje van de Karnemelksloot.

kbk200901 kbk200902 kbk200903

Niet alleen bewoners van de Karnemelksloot, maar ook van elders hebben meegeholpen. Onze hartelijke dank daarvoor! Het was werkelijk een ‘lopende band’. Op de werkplaats werden de pallets voorzien van folie en drijvers, net buiten het hek kwam de kerstboom erop en onder de partytent werd de hand gelegd aan de versiering. Aan het eind konden ze direct in het water worden gelegd.

Van groot tot klein deed mee op deze opbouwdag. En terwijl de lopende band op volle toeren draaide, werden de lantaarnpalen voorzien van de lampenkappen met de Goudse Glazen motieven. In de vijver bij Klein Amerika was een andere ploeg bezig met het ‘Lopik’ project. Veel vrijwillige bedrijvigheid!

Voor de ruim 20 helpers was er een lunch die bestond uit belegde broodjes en een lekkere erwtensoep. Deze laatste was gemaakt door de Gerard Spijkerman, die bij de kampioenschappen snertkoken een hoge notering scoort.

kbk200905 kbk200906 kbk200907

Hoewel de lopende band net na de lunch al klaar was (zo’n 30 drijvende constructies waren toen al klaar) is een kleinere groep nog tot 7uur in de avond bezig geweest om al die drijvers op de juiste plaats te verankeren en voorzien van stroom voor de lichtjes. En daarbij werden deze mannen door diverse bewoners voorzien van de nodige warme drank (koffie en glühwein). Ook Lenie de Jong (Zorgpartners) kwam nog enkele warme oliebollen en appelflappen brengen. Bedankt!

Ook nieuw is dit jaar de verlichting van de vaste brug en de drie ophaalbruggen. Dit werd gerealiseerd door Cyclus.

Al met al is het weer een fantastisch gezicht. Het wordt allemaal nog sprookjesachtiger wanneer op kaarsjesavond (15 dec) en kerstavond de waxinelichtjes de beide kades van de Karnemelksloot tussen de Jan Verzwollebrug en de Ketelbrug verlichten.