Wat ooit begon als een wild idee, is inmiddels een traditie geworden die niet meer is weg te denken uit de Karnemelksloot. Zodra de herfst zich aandient begint een groep actieve slootbewoners zich weer voor te bereiden op het afmeren van Kerstbomen met brandende verlichting. Afgelopen zaterdag zijn de drijvende bomen te water gelaten en de lampenkappen over de straatlantaarns gehangen. Zodra de avond viel, leverde dat wederom een prachtig plaatje op.

Aan initiatief en vlijt geen gebrek bij de sloot bewoners. Het ponton dat jaren achtereen kon worden geleend van de gemeente, bleek spoorloos te zijn. Alternatieven waren ook niet te vinden, dus heeft een aantal bewoners zelf een vlot in elkaar getimmerd. Zo konden toch alle 27 kerstbomen worden geplaatst en verankerd. Lees het verslag met foto’s op deGouda.nl en GoudsePost.nl.

Het is alweer de dertiende editie van ‘Karnemelksloot bij Kerstlicht’, maar toch is er elk jaar iets nieuws te ontdekken. Zo is de rij aan kerstbomen langer en reiken voorbij de A.G. de Vrijebrug. Helemaal aan het begin van de straat is, wat de bewoners ‘de kom’ noemen, het brede stuk van de sloot in Klein Amerika. Uit voorgaande edities blijkt het een behoorlijk winderige plek te zijn, wat het ieder jaar een uitdaging maakt om iets moois te plaatsen dat niet omwaait of zinkt. Dit jaar heeft een aantal creatievelingen hard gewerkt om een verlichtte kerststal te maken die van twee kanten is te bewonderen.

Ter gelegenheid van deze editie zijn speciale Karnemelkslootkaarsen gemaakt met een karakteristieke foto van de straat. Een sneeuw-foto of een nacht-foto. U kunt deze kaarsen kopen, waarmee u de bewoners in de straat financieel steunt zodat zij de kerstbomen in de sloot kunnen houden, ook in de komende jaren.

KOOP KARNEMELKSLOOT KAARSEN VOOR KERST 2018

Vele passanten die door de straat fietsen of wandelen, pauzeren even om het aanblik van de verlichtte kerstbomen te bewonderen. Het was in het eerste weekend waarin de bomen te water zijn gelaten dan ook dringen op de Jan Verzwollebrug om de mooiste foto te maken. Zie hieronder een aantal knappe foto’s van slootbewoner Marcel-Jan Krijgsman.