Elk jaar met het te water gaan van de versierde kerstbomen in de Karnemelksloot presenteren we een bijzonder fundraising product om ons project mogelijk te maken en uit de kosten te komen. Dit jaar hebben we in samenwerking met Drukkerswerkplaats Gouda een unieke set kaarten gemaakt over belangrijke thema’s voor de Karnemelksloot.

Bestel sets met kaarten via het bestelformulier onderaan deze pagina.

Kaarten

Er zijn vier verschillende kaarten op ambachtelijke wijze ontworpen en gedrukt met ieder een eigen thema gerelateerd aan onze straat, de Karnemelksloot.

Stadsgrens

Vroeger hield de stad op aan het einde van de Karnemelksloot. Daar begon polder Willens waar de turfafgravingen hun sporen hebben achtergelaten waarmee het huidige unieke landschap is ontstaan wat we kennen van het natuurgebied ‘Goudse Hout’.

Vaarweg

De straat heeft zich ontwikkeld met de verbreding van de ‘sloot’ om goederen over water aan te voeren naar de stad. Dit spreekt uit het gedicht van Frouwkje Zwanenburg dat een ode is aan de Karnemelksloot.

Tramstation

De tramlijn Gouda – Schoonhoven werd met lokaalspoormaterieel bereden. De tram reed over de Jan Verzwollebrug met daarnaast het station van halte ‘Gouda Karnemelksloot’. Deze lijn, in gebruik geweest van 1914 tot 1942, kreeg verschillende namen zoals lokaaltreintje, Schoonhovense treintje en Bellentreintje.

Kerstboom

Wat ooit begon als een wild idee in 2006, is inmiddels een traditie geworden. Een slinger aan versierde kerstbomen in de sloot op drijvende vlonders met brandende verlichting. Vanaf begin december tot na nieuwjaar geven de bomen een unieke kerstsfeer waar veel bewoners en passanten plezier aan beleven.

Ontwikkelproces

Alles begint met een idee. In dit geval het idee van een slootbewoner om een set kerstkaarten te maken in samenwerking met de vaklieden van de historische drukkerswerkplaats in de ‘Chocoladefabriek’.

Het idee werd verder uitgedacht en veranderde naar een set kaarten over belangrijke onderwerpen voor onze straat. Daarmee zijn de kaarten relevant in alle maanden van het jaar.

Er is historisch onderzoek verricht en een creatief proces gestart wat resulteerde in bijzondere ontwerpen die tot uitdrukking zijn gebracht op kaarten, gedrukt op oude handmatig bediende drukpersen.

Lees de reportage “Karnemelksloot kaarten gemaakt door Drukkerswerkplaats Gouda”

Bestellen

Wij verkopen deze set kaarten aan iedereen die het ‘drijvende kerstbomen project’ financieel willen steunen. Hiermee steunt u tevens het ambachtelijke werk en het behoud van de historische Drukkerswerkplaats Gouda ‘Uitgeverij Sub Signo Leonis’.

De prijs is €12.50 per set van vier kaarten, verpakt in een doorzichtig papieren zakje. De kaarten zijn uitgegeven in een beperkte oplage. U kunt de kaarten bestellen via het bestelformulier onderaan deze pagina.

Levering

Na uw bestelling krijgt u een automatische bevestiging per email. Op een later moment krijgt u bericht waar en vanaf wanneer u de kaarten kunt afhalen. Wij vragen u contant te betalen bij het afhalen van de bestelde kaarsen. Mocht u vragen hebben over het ophalen/betalen van uw bestelling, stuur dan een email naar info@karnemelksloot.nl


Bestelformulier Kaarten (€12,50 per set)

Volledige naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Aantal sets (verplicht)

Vragen en opmerkingen