(van onze speciale verslaggever)

Eerste Pinksterdag reed de ziekenwagen met loeiende sirene de Karnemelksloot op. Het moest wel een keer misgaan met Gert. Trainen voor de vierdaagse, zo’n 43 kilometer in 6 uur en dan even te weinig drinken. Dat is vragen om moeilijkheden. Als je dan ook nog een wijntje neemt op het nieuwe terras van nummer 92… tja, dan komt ie hard binnen. De overkant werd nog net gehaald, maar in het halletje ging de Beer van de Karnemelksloot onderuit.

Corry kon hem nog maar net opvangen. De ziekenwagen was snel ter plaatste. Suzanne heeft een nieuwe baan als ‘insuus’ en kan erg goed zakken opgelost zout ophouden. Omdat de brancard niet naar binnen kon is Gert door Robert en Janjaap, geïnstrueerd door de ziekenbroeder, omhoog getakeld en op de brancard gelegd.

IMG_7425Toen de patiënt is afgevoerd gingen de overige Sloters aan de BBQ. Naast de saté was er gespreksstof voldoende. Tegen tienen was Corrie weer thuis met de geruststellende mededeling dat het allemaal meeviel, maar dat ze ‘m een nachtje hielden. De volgende dag wandelde Gert (toch nog wel wat wankel en geschrokken) over de stille zijde van de sloot.
Gelukkig: alles deed het nog.