De vrijwilligers van de Karnemelksloot gaan dit jaar wederom de verlichte drijvende kerstbomen in het water leggen. Vanwege coronamaatregelen wordt deze activiteit heel strak georganiseerd. Daarvoor is in de voorbereiding nauw overleg geweest met de gemeente. Wij zijn erg blij dat we ondanks de huidige anderhalve meter samenleving toch de straat weer in een betoverende decembersfeer kunnen brengen. Veel dank aan alle vrijwilligers en medewerkers van de gemeente. Vanaf zaterdagavond 5 december kan het resultaat worden bewonderd.

De drijvende kerstboom

Het opbouwen van de verlichte versierde drijvende kerstbomen is inmiddels een beproefde activiteit. Alweer voor de 15de keer gaan de vrijwilligers van de Karnemelksloot aan het werk om 32 kerstbomen en een kerststal te water te laten. De bomen krijgen een kruis om te bevestigen op een pallet met daaronder emmers voor het drijfvermogen. De bomen worden versierd met verschillenden kleuren kerstballen en krijgen verlichting. In het water worden de pallets op hun plaats gehouden met lange ijzeren pinnen en met elkaar verbonden met stroomkabels. De bomen liggen zo’n 15 meter uit elkaar en in het brede stuk bij Klein Amerika ligt de kerststal met schapen die eveneens is verlicht.

Coronamaatregelen en veiligheid

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de activiteiten op een veilige manier kunnen gebeuren. Om de hygiëne te waarborgen en om onderling voldoende afstand te houden, is er een aantal maatregelen genomen bovenop de algemene coronamaatregelen.

  • Tijdens de opbouwdag en de afbouwdag is een deel van de oneven kant van de straat afgesloten om meer ruimte te creëren voor de vrijwilligers. Hiervoor is een verkeersplan opgesteld met omleidingsroute voor wandelaars en fietsers.
  • Vrijwilligers dienen zich vooraf aan te melden om deel te kunnen nemen aan de activiteiten. Door de coördinator worden deelnemers ingedeeld op een specifieke activiteit die wordt uitgevoerd op een aangewezen plaats en starttijd.
  • Er is een coronaprotocol opgesteld specifiek voor het opbouwen en afbouwen van de drijvende kerstbomen. Het protocol is in overleg met de gemeende Gouda opgesteld en is actief naar de vrijwilligers gestuurd.
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan tijdens de opbouwdag en de afbouwdag. Vanaf zaterdagavond 5 december is het resultaat te aanschouwen.

Heeft u vragen over de activiteiten, de organisatie, het verkeersplan of de specifieke coronamaatregelen, dan kunt u contact op nemen met Joost Comperen (nulzes-38407856).

Steun de straat

Om de Karnemelksloot steeds mooier te maken en de samenhorigheid onder haar bewoners te vergroten, worden gedurende het hele jaar initiatieven genomen en activiteiten georganiseerd voor en door bewoners. Het hoogtepunt is in december wanneer de drijvende kerstbomen een prachtige sfeer brengen voor iedereen die passeert. Wilt u ons steunen? Dat kan op verschillende manieren.

December special

Elk jaar maken we een speciaal product voor de decembermaand. De opbrengst komt ten goede aan straatactiviteiten gedurende het opvolgende jaar. Dit jaar is dat een kruidige zelfmaak-likeur genaamd Slootwater. Ook hebben we nog de unieke kaarten over de Karnemelksloot. De prijs is € 10,- en beide producten zijn te bestellen op onze website.

Slootwater zelfmaak likeur

Donatie

U kunt een donatie doen op rekening NL19 ABNA 0477 2126 70 t.n.v. O. Werner, o.v.v. “Kaarslicht 2020”. U kunt ook een contante donatie doen bij huisnummers 63, of 173 als u dat makkelijker vindt.

Sponsoring

Wellicht wilt u als bedrijf één van onze sponsoren worden en ons jaarlijks financieel ondersteunen of door het leveren van materialen. Hierover kunt u contact opnemen met Oscar Werner via info@karnemelksloot.nl