De jubileumuitvoering van de drijvende kerstbomen op de Karnemelksloot is niet geheel vlekkeloos van start gegaan. Aanvankelijk was het ijs op het water nog een blokkade, maar de dooi die donderdag 9 december inzette en het openhakken van de ijs op vrijdagavond 10 december hebben ertoe geleid dat toch op zaterdag 11 december de bomen te water konden worden gelaten.

Boven verwachting werd de klus dit jaar snel geklaard. Het aantal helpers groeide met het uur; de soepen en broodjes tijdens de lunch vonden gretig aftrek.
Toen echter aan het einde van de dag de laatste boom geplaatst werd en het licht getest moest met teleurstelling worden vastgesteld dat er ergens in de kabel kortsluiting was. Op zondag en maandag is de kabel alsnog geinspecteerd en is de kortsluiting verholpen. De lampjes doen het weer!

De winter 2010/2011 was al vroeg begonnen. Het zal niemand zijn ontgaan dat er heel veel sneeuw is gevallen. Pret alom, maar voor de bomen werd het teveel. Door het gewicht van de sneeuw op de takken zijn de constructies zover onder water (ijs) gezakt dat enkele stroompunten het niet meer droog hielden en er kortsluiting ontstond. Herstel was niet mogelijk. Het ijs was te zwak om op te lopen en te dik om er een vlot of bootje doorheen te trekken. Het wachten was op de dooi. Pas op 1 januari heeft die dooi ervoor gezorgd dat de pallets weer normaal konden drijven en zie, de kortsluiting is voorbij en de lampjes branden weer. Heel symbolisch: de start van een verlichtend nieuw jaar.