Het was schitterend weer in tegenstelling tot de berichten eerder in de week.
Om een uur ‘s-middags verzamelden twaalf fietsers zich om gezamenlijk naar het VVV in Boskoop te gaan. Evi en Natalja hebben de afstand met gemak bij kunnen benen. Bij het startpunt van de rondvaart waren de overigen inmiddels aangekomen, zodat we direct konden instappen in de twee voor ons gereserveerde boten. Vervolgens ging het vijf kwartier lang over de vaarten tussen de diverse boomkwekerijen. Vlak voor het keerpunt passeerden we een gebied dat door de eigenaar ‘aan de natuur is terug gegeven’. Onderweg zagen we nog een enorme tulpenboom (Liriodendron tulipiferum). Janjaap en Ineke waren zeer verrast, want die van hen doet ‘t niet.

Na afloop was er een barbecue in de achtertuinen. Voornamelijk bij Robert, want daar hebben de kinderen (en later ook Janjaap) zich prima kunnen vermaken met het water uit het zwembadje.
Door een subsidie van Gouda Ontmoet werden de kosten voor deelname aan de barbecue gereduceerd. Er was genoeg van alles. Vlees werd door Robert geregeld en de diverse salades en taarten werden door diverse deelnemers zelf meegebracht. Bijna alles ging schoon op! De lamsbout van Dies had toch iets meer tijd nodig, waardoor die later op de avond nog werd aangesneden.

Natuurlijk zijn er veel foto’s gemaakt (zie de speciale fotopagina). Zie hieronder twee kleine reportages.