Op vrijdag 22 januari was er de hele dag een TV-ploeg van RTL om opnames te maken voor het programma “Eigen Huis & Tuin”. De Karnemelksloot was voor dit populaire klusprogramma ‘De Straat van de Week’. Het was een mooie, zonnige opnamedag.

eht01Iets na negen uur in de ochtend werd begonnen met de opnames. De ballonnen opgeblazen en gebundeld en te water gelaten. Dat moest allemaal vastgelegd worden en vergde nogal wat discipline van enkelen om niet vroegtijdig alle trossen ballonnen te water te laten. De Karnemelksloot was overigens net twee dagen ijsvrij.

 

 

 

eht02Na de opening met de ballonnen ging Lodewijk aan de slag om de borders te beplanten. Samen met de bewoners werden de perkjes onderhanden genomen. Gert speelde daar een grote rol, maar vele andere bewoners hebben met de blote handen in de ijskoude grond gewroet om de plantjes een plekje te geven.

 

 

 

eht03De werkzaamheden die binnenshuis werden uitgevoerd liepen enige vertraging op, waardoor er buiten gepauzeerd moest worden, want daar ging het heel voorspoedig en snel.

 

 

 

 

 

eht04Ongelukkigerwijs was het meegebrachte behang niet van de juiste kwaliteit en moest bij de dichtstbijzijnde Praxis alsnog worden gekocht. Dus ook binnen moest even gewacht worden.

 

 

 

 

 

eht05Na de lunch werden alle mannelijke bewoners aan het bloemschikken gezet, her en der bijgestaan door hun kinderen die net uit school kwamen. Talloze tulpen en overig decoratiemateriaal verschenen op tafel waar we naar hartenlust gebruik van konden maken. En we maakten ze natuurlijk voor onze geliefden…

 

 

 

eht06Direct na het bloemschikken moesten de vogelnestkastjes in elkaar gezet en geverfd worden. Nog voor de duisternis zal invallen. Lodewijk nam de leiding en Janjaap had al snel de smaak te pakken. Later werd nog een bouwtafel ingericht en de kinderen verfden de kastjes.

 

 

 

 

Al met al was het een gezellige en vooral leuke dag! Nog net voor donker waren de buitenklussen geklaard en binnen werd ook de laatste hand gelegd aan de ‘make over’.
Tijd voor een mooie groepsfoto.

eht08